Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Verdacht fraudestel op borgtocht vrij

  Verdacht fraudestel op borgtocht vrij

  Een echtpaar dat in oktober in Gennep (Noord-Limburg) werd aangehouden op verdenking van miljoenenfraude, witwassen, valsheid in geschrifte en illegaal bankieren komt vrijdag op borgtocht vrij.

  Het stel heeft met het Openbaar Ministerie (OM) een contract afgesloten en afgesproken dat ze alles waar beslag op is gelegd kwijtraken als ze zich niet aan de voorwaarden houden en bijvoorbeeld op de vlucht slaan. De waarde van het beslag bedraagt enkele tientallen miljoenen euro's.

  41 miljoen euro

  Herman van O. (81) en zijn vrouw Chun L. (61) worden ervan verdacht dat ze winsten die ze in Nederland hebben gemaakt via een valse boekhouding hebben verplaatst naar hun bedrijven in Hongkong. Volgens diverse media werden hun namen genoemd in de zogenoemde Panama Papers. Hun criminele voordeel is geschat op 41 miljoen euro.

  Beslaglegging

  Tegelijk met hun aanhouding in oktober werd beslag gelegd op Chinese kunst, auto's, een Frans vakantiepark, een jachthaven in Nederland en tegoeden op bankrekeningen in Duitsland, Hongkong, Frankrijk en Panama.

  Rechtbank gaat akkoord met borgtochtafspraken

  De rechtbank in Den Bosch ging vrijdag akkoord met de borgtochtafspraken. De gigantische borgsom is volgens het OM nodig vanwege het grote vluchtgevaar van de verdachten.

  Bron: ANP

 • Ook interessant