Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Werkstraf na diefstal van € 250.000 van dementerende vrouw

  Werkstraf na diefstal van € 250.000 van dementerende vrouw

  Een vrouw van 45 uit 't Harde is door de rechtbank in Arnhem veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van zes maanden. De vrouw krijgt deze straf opgelegd omdat ze als maatschappelijk werkster over een periode van zes jaar ongeveer tweeënhalve ton achterover drukte van een cliënt die ze onder haar hoede had.

  De straf is een stuk hoger dan de eis van het Openbaar Ministerie, meldt Omroep Gelderland. De rechter rekende het de vrouw zeer aan dat deze oplichting jarenlang structureel voort bleef gaan en de vrouw daarbij ernstig misbruik maakte van haar positie.

  De eis van het OM was lichter dan de uiteindelijke straf: het ging om een werkstraf van 200 uur en drie maanden voorwaardelijk. De rechter gaf aan een onvoorwaardelijke straf op zijn plaats te vinden, maar zag daar toch vanaf omdat het proces te lang duurde.

  Overlijden

  De zaak kwam aan het rollen na het overlijden van het slachtoffer, die woonachtig was in Heerde. Bij het afhandelen van formaliteiten omtrent de erfenis kwamen financiële malversaties aan het licht en kwam men erachter dat er grote geldbedragen naar het rekeningnummer van de 45-jarige vrouw waren gesluisd. De vrouw moet het volledige bedrag terugbetalen zodat de erfenis, die naar goede doelen zou gaan, alsnog adequaat kan worden afgewikkeld.

  Bron: Omroep Gelderland

 • Ook interessant