Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Penningmeester supportersvereniging veroordeeld voor verduistering

  Penningmeester supportersvereniging veroordeeld voor verduistering

  Een 69-jarige man uit Hardegarijp is door de rechtbank in Leeuwarden veroordeeld tot een werkstraf van 220 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden voor het verduisteren van in ieder geval ruim 27.000 euro bij de fanclub van SC Cambuur.

  Het OM wil nog geld afpakken van de verdachte. In totaal gaat het om bijna 150.000 euro. Het vonnis komt overeen met de eis van het Openbaar Ministerie (OM). Het op verschillende manieren wegsluizen van geld vond plaats tussen 2010 en 2017. De man was een voormalige penningmeester van de supportersvereniging.

  Kern van Cambuur (KVC), zoals de fanclub heet, ontdekte dat de boekhouding niet deugde door de verschillen in de horeca-opbrengsten bij wedstrijden van Cambuur in 2016. De man zou het geld onder andere hebben gebruikt om witgoed, tuinmeubelen en andere spullen te kopen. Volgens hem waren die grotendeels bedoeld voor woningen van spelers van SC Cambuur. Een deel was wel privé. Het van een KVC-rekening gebruikte geld zou door hem zijn terugbetaald.

  De rechtbank vindt zijn onderbouwing ongeloofwaardig. De man heeft zijn positie ernstig misbruikt en het vertrouwen van de supportersvereniging beschadigd, aldus de rechter. Hij is inmiddels uit de fanclub gezet. Daarvan was de man sinds 1980 lid.

  Zijn 68-jarige partner werd dinsdag vrijgesproken van witwassen wegens gebrek aan bewijs. Het OM had tegen de vrouw een werkstraf van 40 uur geëist.Bron: ANP

 • Ook interessant