Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
  • Waarschuwing: phishing e-mail ING

    Op de redactie zijn de afgelopen dagen verschillende meldingen binnengekomen van e-mails die afkomstig lijken van de ING. Deze berichten komen echter niet van de bank, maar van criminelen die uit zijn op uw bankgegevens.

    Dit zijn zogenaamde phishing e-mails. in dit soort e-mails wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens te bevestigen. ING geeft aan dat de bank klanten nooit per mail om een bevestiging van uw gegevens zal vragen.

    Een aantal voorbeelden vindt u hieronder:

    Geachte klant,

    We ondervinden technische werkzaamheden op het Internet Banking Division van de ING bank. Het betreft de installatie van nieuwe beveiligingssoftware voor 2011. Met deze innovatie willen we het internet bankieren nog beter en veiliger gebruik, zodat u in de toekomst beter en vooral ZorgeNLoos kunt gebruik maken van al onze diensten. Voor deze installatie om succesvol te zijn moet je onderstaande link om uw gegevens te bevestigen door de toegang tot de onderstaande link.

    *** link verwijderd door redactie ***

    Na bevestiging, zullen uw gegevens automatisch bij te werken een plaats in ons systeem zo spoedig mogelijk en u zult worden gecontacteerd via telefoon een van onze medewerkers om met succes de update te voltooien. Dank u voor uw tijd en uw medewerking.

    Met vriendelijke groet,

    ING Bank, Internet Banking Department

    --------------------------------------------------------------------

    From: ING Internet Bankieren

    Subject: {Spam?} Bevestig Uw ING Internet Bankieren Profiel

    We zijn toegewijd om uw veiligheid, om te ontdekken hoe houden wij u op veilige online en wat u kunt doen om uw online profiel te beschermen. Wij weten dat u wilt het gemak van internetbankieren zonder zorgen over veiligheid.

    We hebben geconstateerd een fout op uw persoonlijke gegevens tijdens het systeem van onze 'multi-factorieel authenticatie' update. We raden u aan uw ING internetbankieren profiel te bevestigen.

    *** Link verwijderd door redactie ***

    Klantenservice ING Internet Bankieren

    Gerelateerd

  • Ook interessant