Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Voortvluchtige maffiabaas Marco Di Lauro

  Voortvluchtige maffiabaas Marco Di Lauro

  Italiaanse politie heeft de voortvluchtige maffiabaas Marco Di Lauro gearresteerd, de vierde zoon van Camorra-baas Paolo Di Lauro en de enige die nog steeds op vrije voeten was, zeiden de autoriteiten zaterdag.

  Di Lauro (38) werd zonder problemen aangehouden in een appartement in het Chiaiano-district in de zuidelijke stad Napels, waar hij samen was met zijn vrouw, meldden Italiaanse media.

  Internationaal arrestatiebevel

  In 2006 werd een internationaal arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd. Hij was de tweede op de lijst van meest gezochte criminelen in Italië na de beruchte Siciliaanse maffiabaas Matteo Messina Denaro.

  In 2004 ontsnapt

  Di Lauro was op de vlucht sinds hij in 2004 ontsnapte aan een enorme klopjacht door de politie die bekend staat als de 'nacht van de handboeien'. Een informant zei in 2010 dat Di Lauro verantwoordelijk was voor minstens vier moorden.

  Bloedige strijd

  Marco's vader Paolo Di Lauro was hoofd van de Camorra-clan die actief is in de verarmde wijken Scampia en Secondigliano in Napels. Ten minste 130 mensen werden daar vermoord tijdens een bloedige strijd toen de Amato-Pagano-clan zich in 2004 afscheidde van de Di Lauro-clan.

  Bron: ANP

 • Ook interessant