Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Paardenverduisteraar Rowan S. snel op vrije voeten

  Paardenverduisteraar Rowan S. snel op vrije voeten

  De 27–jarige paardenverduisteraar Rowan S. die afgelopen week werd aangehouden, is alweer op vrije voeten. Hij wordt verdacht van oplichting en de verduistering van totaal vier paarden. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. 

  S. die zich opwierp als tussenhandelaar, had afspraken met eigenaren om hun paarden namens hen te verkopen. De slachtoffers waren via internet bij hem terecht gekomen. Zij wonen verspreid over het land. S. verkocht de paarden, maar verdween al snel met het geld.  Hij gebruikte verschillende namen. Uiteindelijk wisten drie van de vier eigenaren hun dier via-via te traceren en terug te te krijgen. 

  Oplichting en identiteitsfraude

  Nadat de aangiftes van de eigenaren waren gebundeld was snel duidelijk dat de maandag aangehouden S. kon worden. In de loop van het onderzoek bleek hij niet alleen verdacht te zijn voor de verduistering van de paarden, maar ook voor oplichting en identiteitsfraude. Hij wordt ervan verdacht op meerdere plaatsen een kamer te huren, zonder te betalen, alhoewel hij het wel steeds beweerde dit wel hebben gedaan. Niets bleek minder waar. 

  Eerder was S., afkomstig uit de regio Gemert-Bakel, in het nieuws toen verschillende ondernemers hem beschuldigden van oplichting en bedreiging. Het ging onder andere om het huren van auto's en activiteiten in de paardenbranche. Tientallen mensen deden destijds aangifte. De zaak is nog niet voor de rechter gekomen. Dat lijkt nu wel te gaan gebeuren. De politie: 'De verdachte is vrijgelaten, maar hij kan wel een dagvaarding verwachten.' 

  Bron: Politie.nl, Eindhovens Dagblad  

 • Ook interessant