Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Voetballer Luis Suárez verdacht van oplichting met Italiaanse taaltest

  Voetballer Luis Suárez verdacht van oplichting met Italiaanse taaltest

  De Uruguayaanse voetballer Luis Suárez (33), die vorige week een Italiaanse taaltest deed om een Italiaans paspoort te kunnen bemachtigen, zou op voorhand alle antwoorden al hebben geweten. De Italiaanse politie heeft de zaak momenteel in onderzoek.

  Suárez was bezig met een transfer naar voetbalclub Juventus, maar omdat de club deze transferperiode al twee spelers van buiten de Europese Unie heeft getransfereerd, kon de Uruguayaan niet overstappen naar de Serie A. Daar viel echter wel een oplossing voor te verzinnen: met een Italiaans paspoort zou Suárez de overstap wel kunnen maken.

  Binnen half uur klaar, geslaagd met vlag en wimpel

  Maar om in aanmerking te komen voor een Italiaans paspoort moest Suárez echter wel een taaltest doen. Volgens De Telegraaf slaagde hij met vlag en wimpel, maar volgens verschillende Italiaanse media zouden er onregelmatigheden aan het licht zijn gekomen. Zo zou Suárez de antwoorden al voorafgaand aan de test hebben ontvangen en zou hij het examen binnen een half uur hebben afgerond. Normaal gesproken zouden deelnemers er zeker twee uur mee bezig zijn.

  Reden genoeg voor de Italiaanse politie om een onderzoek in te stellen naar Suárez en de Universiteit van Perugia, waar het examen werd afgenomen. Overigens is Suárez niet meer van een Italiaans paspoort afhankelijk: het lijkt erop dat hij naar de Spaanse voetbalclub Atlético Madrid vertrekt in plaats van Juventus.

  Bron: RTL Nieuws / De Telegraaf

 • Ook interessant