Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Politie arresteert 23-jarige man die zich voordeed als nepagent 'Hendriks'

  Politie arresteert 23-jarige man die zich voordeed als nepagent 'Hendriks'

  In het onderzoek naar een man die zich in mei 2020 voordeed als politieagent en zo de bankpas van een 89-jarige vrouw wist te bemachtigen, heeft de politie vanmorgen een 23-jarige verdachte aangehouden.

  Met de gestolen bankpas werden grote bedragen gepind. In het onderzoek deelde de politie onder meer duidelijke camerabeelden van een verdachte, wat resulteerde in meerdere tips en uiteindelijk herkenning van de man. Er zouden twee aangiftes zijn gedaan en de politie zou daarnaast acht meldingen hebben ontvangen: mogelijk heeft de man dus nog meer slachtoffers gemaakt.

  Politieagent 'Hendriks' van bureau Marnixstraat

  Eén slachtoffer, woonachtig in Amsterdam-West, werd woensdagmiddag 27 mei rond 17.15 uur gebeld door een man die zich voorstelt als 'politieagent Hendriks van bureau Marnixstraat'. Hij geeft aan dat er iets aan de hand is met de bankrekening van het slachtoffer en dat een collega daarom straks langskomt om de bankpas op te halen.

  Deze 'collega' verschijnt niet lang daarna bij het slachtoffer aan de deur en neemt haar bankpas mee. Later blijkt dat iemand voor grote bedragen gepind heeft met de meegenomen bankpas bij verschillende winkels/locaties in Amsterdam-West.

  Mogelijke betrokkenheid van andere personen

  In het onderzoek van de recherche naar de zaak kwamen camerabeelden van een verdachte naar voren. Deze man wordt er in ieder geval van verdacht de bankpas op te hebben gehaald bij het slachtoffer én met de bankpas te hebben gepind, en door het verspreiden van de beelden is duidelijk geworden wie hij is.

  Het staat echter niet vast dat de aangehouden man dezelfde man is die het slachtoffer eerder heeft gebeld heeft als 'politieagent Hendriks' . De recherche onderzoekt daarom ook de betrokkenheid van andere personen.

  Tips of informatie? Meld het bij de politie

  Uiteraard ontvangt de recherche nog steeds graag informatie over deze zaak. Denk je het onderzoeksteam verder te kunnen helpen? Vul dan het tipformulier in. Je kunt eventuele informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070.

  Wil je liever anoniem blijven? Bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Een online melding doen kan ook: vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in. En denk je slachtoffer te zijn geworden, of heb je het vermoeden dat dit ook bij jou geprobeerd is? Neem dan zelf contact op met de politie via 0900-8844.

  Bron: Politie.nl

 • Ook interessant