Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Meerdere Amsterdamse senioren bestolen door nepagent na telefonische babbeltrucs

  Meerdere Amsterdamse senioren bestolen door nepagent na telefonische babbeltrucs

  De politie laat weten dat er de afgelopen twee weken twee aangiftes en acht meldingen zijn ontvangen van oudere inwoners van stadsdeel West in verband met oplichting. Een man die zich telefonisch voordeed als agent ('politieagent Hendriks van bureau Marnixstraat') wist op deze manier meerdere bankpassen buit te maken.

  Alle meldingen komen grotendeels overeen, zo meldt Het Parool. Slachtoffers werden telefonisch benaderd door iemand die zich voorstelde als politieagent Hendriks van bureau Marnixstraat. De slachtoffers kregen vervolgens te horen dat iemand hun bankrekening heeft leeggetrokken. Om het op te lossen, konden de ouderen de bankpas echter meegeven aan een 'collega' die langs zou komen.

  Nepagent aan de deur

  Kort erop stond er inderdaad een 'collega' aan de deur die de bankpas kwam halen. Met deze passen is vervolgens ook geld opgenomen of zijn pogingen daartoe ondernomen, het is dan ook waarschijnlijk dat sommige slachtoffers zich hebben laten overtuigen om hun pincode af te staan. Bij enkele slachtoffers zijn er grote geldsommen opgenomen.

  Signalement van de verdachte

  De verdachte wordt omschreven als een man tussen de 20 en de 25 jaar oud met een licht getinte huidskleur. Hij is ongeveer 1.65 - 1.70 meter lang, spreekt accentloos Nederlands en heeft een normaal postuur. Hij droeg een lichtblauw mondkapje.

  Mogelijk heeft deze nepagent meer slachtoffers gemaakt en durven zij zich niet te melden uit schaamte. De politie vermoedt daarnaast dat dezelfde persoon of personen achter de babbeltrucs zitten.

  Bron: Het Parool / Politie Amsterdam

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant