Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Vier maanden cel voor Niels D.

  Vier maanden cel voor Niels D.

  Niels D. is op vrijdag 15 juni door de rechtbank in Alkmaar veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier maanden voor meerdere oplichtingszaken. Daarnaast moet de 'serial dater', die in april in Opgelicht?! te zien was, zijn slachtoffers schadeloos stellen.

  Niels D. liet in de afgelopen jaren een spoort van vernieling achter in Noord-Holland en daarbuiten. Hij dupeerde meerdere vrouwen die hij via datingsites leerde kennen. Ook zijn familie moest het ontgelden. D. deed alsof hij ernstig ziek was en liet familieleden geld overmaken, zogenaamd voor medicijnen. Daarnaast liet Niels zijn nicht €200,- betalen voor kaartjes voor een uitverkocht concert van Adèle. De kaartjes leverde hij nooit.

  Garage

  Ook een garage in Nibbixwoud werd de dupe van de praktijken van D. Hier kocht hij een VW Golf die hij nooit betaalde. Een reparatie aan zijn scooter bleef tevens onbetaald. Daarnaast verhuurde hij een woning waar hij zelf net was uitgezet wegens een betalingsachterstand aan een andere huurder.

  Terugbetalen

  Niels moet van de rechtbank alle slachtoffers waarbij oplichting is bewezen terugbetalen. Als hij de huurder niet schadeloos kan stellen, moet hij nog 26 dagen extra in hechtenis. En als de kaartjeskoper niet terugbetaald wordt, komen er nog eens vier dagen hechtenis bij.

  Opsporingslijst

  Omdat Niels als dakloos te boek staat, is hij door justitie op de opsporingslijst gezet.

 • Ook interessant