Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Verzekeraars waarschuwen voor fraude autoruitschade

  Verzekeraars waarschuwen voor fraude autoruitschade

  Verzekeraars waarschuwen automobilisten voor herstelbedrijven van autoruitschade die sjoemelen met rekeningen. Verzekeringsbedrijven hebben tientallen meldingen binnengekregen van mensen die een nota ontvingen voor de werkzaamheden terwijl die kosten ook al door de verzekeraar waren betaald. Dat liet het Verbond van Verzekeraars donderdag weten.

  Het gaat vaak om bedrijven die hun diensten aanbieden op parkeerplaatsen van bijvoorbeeld supermarkten of bouwmarkten. De ondernemers, die door heel Nederland rondtrekken, opereren op die plekken vanuit tenten met spandoeken waarop staat dat sterretjes gratis uit de ruit kunnen worden gehaald. Klanten moeten een machtiging tekenen waarin staat dat het schadebedrag op hun verzekering wordt verhaald.

  Nadat ze het bedrag bij de verzekeraar hebben gedeclareerd, krijgt de autobezitter echter ook nog eens eens rekening met de mededeling dat deze binnen een paar dagen moet worden betaald omdat de kosten niet waren gedekt. "Soms zit er wel 2 tot 3 jaar tussen de betaling door een verzekeraar en het indienen van een rekening bij de klant", aldus een woordvoerder van het Verbond van Verzekeraars. "Daarbij wordt vaak direct gedreigd met een incassobureau als niet binnen enkele dagen wordt betaald. We vermoeden, omdat het vaak niet om hele grote bedragen gaat, dat veel mensen het geld zonder meer overmaken.''

  Verzekeraars hebben meldingen uit heel Nederland gekregen van de frauduleuze praktijken. Het verbond adviseert mensen eerst contact met hun verzekeraar op te nemen als ze een dergelijke rekening krijgen. "Ook kan het herstelbedrijf worden gevraagd om de afwijzing te laten zien van de verzekeraar om de kosten te vergoeden."

  Bron: ANP

 • Ook interessant