Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • 'Verlamde' oplichter valt door de mand

  'Verlamde' oplichter valt door de mand

  Een 47-jarige man uit Wales, die ruim 50.000 euro van zijn buurman had gestolen, probeerde op creatieve wijze onder een rechtszaak uit te komen. Hij deed alsof hij verlamd was en af en toe zelfs in coma weggleed. Dit hield hij twee jaar vol.

  De oplichter voel door de mand, toen er beveiligingsbeelden opdoken, waarop te zien was hoe hij rondliep in een supermarkt.

  Demente buurman

  Alan Knight maakte tussen 2008 en 2011 zijn demente buurman meer dan 50.000 euro afhandig. Toen de politie de zaak in onderzoek nam, beweerde Knight dat hij door een ongeluk vanaf zijn nek verlamd was geraakt. De keren dat hij verantwoording moet afleggen voor de rechter, kwam hij niet opdagen. In plaats daarvan meldde hij zich bij het ziekenhuis, omdat hij een beroerte zou hebben gehad. Dokters konden echter niets bij hem vinden en betrapten hem zelfs terwijl hij at en zijn gezicht afveegde.

  Rolstoel en kraag

  Deze week moest Knight weer voor de rechter verschijnen. Hij was gewaarschuwd dat de zaak, ook als hij er niet bij was, hoe dan ook door zou gaan. Dit keer kwam hij opdagen, in een rolstoel en met een kraag om zijn nek. In de rechtszaal werd hij geconfronteerd met beveiligingsbeelden waarop te zien was hoe hij met zijn vrouw door een supermarkt liep. Ook zijn er beelden van Knight achter het stuur van zijn auto.

  Verdachte bekent

  Na het zien van de beelden bekende Knight schuld aan diefstal en valsheid in geschrifte. Volgende maand doet de rechter uitspraak in deze zaak.

  Bekijk de beveiligingsbeelden

  Bron: southwales-eveningpost.co.uk

 • Ook interessant