Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Update Rentplaza / zorginstelling Aafje

  Opgelicht?! duikt in een geruchtmakende fraudezaak bij de Rotterdamse zorginstelling Aafje.

  In juni 2012 komt deze zorginstelling groot in het nieuws. Er is bijna 500.000 euro zoek. Dit geld blijkt overgemaakt naar een verkeerde bankrekening. De rekening is van het bedrijf EDA-holding BV in Amsterdam. De 5 ton was bestemd voor het bouwbedrijf Wavo.

  Rekeningnummer gewijzigd

  Het Openbaar Ministerie in Rotterdam neemt de zaak in onderzoek en arresteert al snel een financieel medewerker van Aafje. Volgens Aafje zou iemand op de financiƫle afdeling op een factuur een rekeningnummer gewijzigd hebben. Dit met een simpel stickertje. Maar ook zou op slinkse wijze de interne beveiligingssystemen zijn ontweken. Na verhoor wordt deze medewerker vrijgelaten in afwachting van het onderzoek. Hij blijft verdachte.

  EDA-Holding BV.

  De tweede hoofdverdachte in de zaak is Gaus I. uit Amsterdam, de eigenaar van EDA-holding BV. Hij blijkt onvindbaar. Dit ondanks het feit dat hij internationaal gesignaleerd staat bij politie. Anderhalf jaar blijft de eigenaar van EDA-holding BV uit handen van justitie. Vorige week spoorde het programma Gaus I. op. Opgelicht?! volgde de verdachte door de Amsterdamse Bijlmer en tipte politie die vervolgens deze verdachte arresteerde.

  Verbanden

  Opgelicht?! legt in de uitzending van vanavond diverse verbanden met de verdachten in deze factuurfraudezaak en de mensen achter het bedrijf Rentplaza in Amsterdam. Een bedrijf dat al eerder in het programma naar voren kwam. Gaus I. zou van het geld van Aafje 400.000 euro aan goudbaren hebben gekocht en een Lamborghini.

 • Ook interessant