Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Twee partijen vervalste merkartikelen in beslag genomen

  Twee partijen vervalste merkartikelen in beslag genomen

  De politie heeft bij Zetten en Wolfheze partijen vervalste merkartikelen in beslag genomen. Hierbij zijn in totaal vier personen aangehouden.

  De agenten van de Landelijke Eenheid zagen op de Weteringswal bij Zetten een auto rijden die een paardentrailer voorttrok. Het viel hen op dat de losbreekreminrichting tussen de auto en de paardentrailer niet correct was bevestigd. Bij de controle die daarop volgde bleek dat de auto was beladen met kleding en schoenen van bekende sportmerken. Omdat de agenten vermoedden dat het hier vervalste kleding en schoenen betrof, werd de 30-jarige bestuurder uit Groningen aangehouden en de artikelen in beslag genomen. Een specialist onderzocht later de 58 paar schoenen en 250 kledingstukken en bevestigde dat het allemaal vervalste merkartikelen betrof.

  Na overleg met het Openbaar Ministerie werd de Groninger met een schikking van 360 euro weer op vrije voeten gesteld. De man betaalde de schikking. De vervalste artikelen blijven in beslag genomen. De betrokken merken starten een procedure opstarten waardoor de man uit Groningen nog een naheffing kan verwachten.

  Omstreeks 17.00 uur zagen dezelfde agenten op de parkeerplaats Planken Wambuis in Wolfheze hoe drie mannen druk bezig waren allerlei spullen van de ene naar de andere auto te transporteren. Onderzoek wees vervolgens uit dat het ook hier om vervalste kleding ging. Negen 'big shoppers' vol met bijv. spijkerbroeken van allerlei bekende merken. Twee mannen uit Enschede van 64 en 34 jaar oud en een 50-jarige inwoner uit Renkum werden aangehouden. De mannen zitten nog vast en de politie doet nader onderzoek naar de herkomst van de kleding.

  Bron: Politie

  Gerelateerd

 • Ook interessant