Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Total loss verklaarde trike komt dit keer niet door de keuring van de RDW

  Total loss verklaarde trike komt dit keer niet door de keuring van de RDW

  Deze week is het twee jaar geleden dat Rick van Loosbroek zijn leven verloor tijdens een ongeval met een trike. Zijn passagier wist ternauwernood het ongeluk te overleven en kampt nog dagelijks met de gevolgen. Nu twee jaar later is de trike waarop het drama zich voltrok opnieuw onderzocht door de RDW. 

  Een dergelijke keuring vond ook plaats in 2019. Een jaar nadat de trike total loss was, is de Can-Am Spyder goedgekeurd. Dankzij inspanningen van de familie Van Loosbroek in samenwerking met Opgelicht?! doet de RDW de eigen keuring opnieuw, maar dit keer met het verhaal zoals Opgelicht?! het in april heeft uitgezonden in het achterhoofd. De huidige eigenaar van de trike die ook in de uitzending van Opgelicht?! reageerde, liet zich niet zien op het keuringsstation in Rijen. 

  Degene die de twijfelachtige eer had met het gevaarte langs te komen, vertelde aan de RDW-keurmeesters dat het ding vreemd stuurt, zo ving Opgelicht?! op. Wat zijn exacte relatie tot het voertuig is, blijft vooralsnog onduidelijk. Hij liet zich ontvallen dat het verleden van de gemotoriseerde driewieler niet smetteloos is.

  Opgelicht?! kan zich dan ook niet aan de indruk onttrekken dat alles en iedereen rondom het voertuig tijdens de keuring op de hoogte was van de geschiedenis van de Can-Am. Voor de keuring was aanvankelijk een kwartier ingepland. Maar het duurde meer dan een uur voordat de transporteur weer mocht vertrekken. En wel zonder de inmiddels verdachte trike.

  Politie

  De RDW-keurmeesters waren opvallend lang aan het kijken aan de rechtervoorzijde van het voertuig. Dit is ook de kant waar het voertuig in juli 2018 de grootste impact heeft gehad. Wat er precies is geconstateerd, is vooralsnog onduidelijk, maar er leken twijfels te bestaan over het ingeslagen chassisnummer. De trike gaat 'een ronde verder' in het onderzoek, aldus een RDW-medewerker. Dit houdt in de praktijk in dat de politie of een aan de politie gelinkte partij het voertuig aan een nóg kritischer blik gaat onderwerpen. 

  De familie Van Loosbroek juicht deze ontwikkeling toe. Wat de nabestaanden betreft gaat het voertuig nog liever vandaag dan morgen door de shredder. Dit had in hun ogen al meteen na het ongeluk moeten gebeuren.

  Familie van Loosbroek
  Bloemen langs de snelweg op de plek des onheils

 • Ook interessant