Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • RDW haalt total loss verklaarde trike van de weg na dodelijk ongeval

  RDW haalt total loss verklaarde trike van de weg na dodelijk ongeval

  Dankzij de inspanning van de familie Van Loosbroek en de aandacht van Opgelicht?! is het gelukt een total loss gereden trike voorlopig uit de handel te halen en te weren van de openbare weg.

  Op 21 april besteedt Opgelicht?! aandacht aan het tragische verhaal rondom het voertuig. In 2018 verliest de op dat moment 31-jarige Rick van Loosbroek het leven als hij op onverklaarbare wijze de macht over het stuur verliest. Zijn passagier moest vechten voor z’n leven en kampt nog dagelijks met de gevolgen van het ongeluk.

  In onze uitzending toonden we dat de trike, waar nauwelijks nog iets van over was na het ongeval, weer blinkend en wel te koop stond. Op zo’n tien kilometer afstand van de plek des onheils, bovendien. Voor de nabestaanden een emotionele en onverteerbare constatering.

  Verbod

  De verkopende garagist heeft tegenover Opgelicht?! altijd ontkend dat hij op de hoogte was van het verleden van de gemotoriseerde driewieler. De Can-Am Spyder zou na onze bemoeienis retour gaan naar degene waarbij de trike was ingekocht, zo werd ons verteld. 

  Dat dit nog niet blijkt uit de RDW-gegevens, heeft volgens de garage te maken met het verbod dat de RDW heeft geplaatst op het voertuig. 

  De RDW liet tijdens ons onderzoek weten de zaak zeer serieus te nemen. Ook begon de Rijksdienst voor het Wegverkeer zelf een onderzoek naar het hoe en waarom het voertuig met een dergelijk schadeverleden weer is goedgekeurd en te koop wordt aangeboden. 

  De definitieve uitkomst van het onderzoek laat nog op zich wachten. De verkoper en juridisch eigenaar van het voertuig heeft na de uitzending een brief van de RDW ontvangen. De garage dient zich met het voertuig binnen zes weken te melden bij een keuringsstation. Dat het voertuig nog niet is gekeurd, komt volgens de garage dat er keuringsstations gesloten zijn geweest vanwege corona. Wel is er inmiddels een datum voor de inspectie gepland. Desalniettemin heeft de RDW besloten een voorlopig verbod voor de openbare weg op te leggen. De trike met kenteken NK-288-Z heeft een zogenoemde WOK-status en kan officieel niet meer verhandeld worden. 

  De familie Van Loosbroek laat ons weten dit een positief signaal te vinden. Ze zijn van mening dat dit voertuig überhaupt nooit meer de straat op mag. Of dit nog gaat gebeuren, hangt af van de bevindingen van de Rijksdienst.

  Bron: https://ovi.rdw.nl (geraadpleegd op 16-06-2020)

 • Ook interessant