Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • 'Taxibedrijven frauderen voor miljoenen'

  Taxibedrijven die ouderen, gehandicapten en leerlingen van het speciaal onderwijs vervoeren, frauderen op grote schaal met sociale premies en salarissen. Vorig jaar ging het om een bedrag van 3,4 miljoen euro. Het pensioenfonds van de taxibranche liep hierdoor 1,5 miljoen aan premies mis.

  Dat blijkt uit nog niet gepubliceerde cijfers van het Sociaal Fonds Taxi, dat toeziet op het naleven van de cao taxivervoer. Dat onthult het VARA-programma Zembla in een reportage die vrijdagavond wordt uitgezonden.

  Volgens Zembla sjoemelen taxibedrijven al jaren met het geld van werknemers. Door hun sociale verplichtingen te ontduiken kunnen ze werken tegen een lagere prijs dan bonafide ondernemers. Bestuurder Remko Mast van FNV Bondgenoten is geschokt door de cijfers. "Het geld is niet betaald. Dat zorgt voor problemen voor de individuele werknemers, maar ook voor het pensioenfonds", zegt hij in de uitzending van Zembla.

  Mast bevestigt tegenover het ANP de cijfers van het Sociaal Fonds Taxi. Volgens hem is de werkelijke fraude zelfs nog groter.

  ANP

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant