Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Taxi-fraudeur in voorlopige hechtenis

  Taxi-fraudeur in voorlopige hechtenis

  Een man uit Zoetermeer is in voorlopige hechtenis gesteld omdat hij ervan wordt verdacht grootschalig te hebben gefraudeerd. Terwijl hij een uitkering had, runde hij verschillende taxibedrijven.

  De bestuurders van de auto’s hadden zelf ook een uitkering. Waarschijnlijk maakte de man gebruik van katvangers, waarbij hij de bedrijven op hun naam zette.

  Dat meldt Taxi Pro, een vakblad voor de taxibranche. De man zit vast na onderzoek door de Inspectie SZW. Hij wordt verdacht van stelselmatig plegen van valsheid in geschrift, het niet of onjuist doen van aangiften loonbelasting, overtreding van de wet personenvervoer en het witwassen van verdiende gelden. De man werd op 24 juni aangehouden in Duitsland, op verzoek van het Functioneel Parket. Op 14 augustus is hij overgeleverd.

  De chauffeurs die een uitkering hadden moesten een deel van de inkomsten afdragen aan de eigenaar van het taxibedrijf. Waarschijnlijk is er gesjoemeld met de rittenregistratie en de kilometerstand van de auto’s. Bij het doorzoeken van een bedrijfspand in Den Haag heeft de Inspectie SZW de administratie en zes taxivoertuigen in beslag genomen.

  Bron: Fraudehelpdesk.nl / Taxipro.nl

  Foto: Shutterstock

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant