Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Rotterdammer (32) bestelt voor 100.000 euro aan eten en drinken zonder te betalen

  Rotterdammer (32) bestelt voor 100.000 euro aan eten en drinken zonder te betalen

  Royaal uitpakken voor een uit de hand gelopen vrijdagmiddagborrel of gewoon bovenmatige eetlust, een bijzonder verhaal is het in ieder geval wel. Een 32-jarige Rotterdammer verscheen vandaag voor de rechtbank in Den Haag op verdenking van oplichting. De reden? Meneer heeft voor ruim 100.000 euro etenswaren en sterkedrank besteld bij een cateraar, maar de rekening werd nooit voldaan.

  De man werkte op het callcenter van een oliemaatschappij, maar deed zich naar de cateraar voor als manager. Zo wist hij de cateraar ervan te overtuigen grote hoeveelheden maaltijden en drank te leveren. Deze waren werden vervolgens doorverkocht of weggegeven.

  De vermeende oplichter zou de cateraar er bovendien van hebben overtuigd dat hij een restaurant in het pand van zijn werkgever mocht openen. Hij toonde een vervalste huurovereenkomst en probeerde een borgsom van de cateraar te krijgen, onder meer door hem een tankpas te beloven. Toen hij bleef verzuimen de rekeningen te betalen, deed de cateraar aangifte.

  Mooie praatjes en loze beloften

  De verdachte zegt dat hij geen andere mogelijkheden zag om aan geld te komen. Het Openbaar Ministerie verwijt hem misbruik van vertrouwen van de cateraar. 'Die heeft hij met mooie praatjes en loze beloften om de tuin weten te leiden en keer op keer bedrogen.'

  Het OM eist ook dat de Rotterdammer het geld aan de cateraar terugbetaalt.

  Uitspraak op 17 juli.

  Bron: ANP

 • Ook interessant