Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • GGD-medewerker van coronanummer gearresteerd wegens oplichting: 'Vroeg geld voor een gratis coronatest'

  GGD-medewerker van coronanummer gearresteerd wegens oplichting: 'Vroeg geld voor een gratis coronatest'

  De politie Midden-Nederland heeft een 24-jarige man aangehouden op verdenking van oplichting. De man, werkzaam bij het nationale coronanummer van de GGD, zou mogelijk 85 mensen hebben benaderd om te betalen voor een gratis coronatest.

  De medewerker wordt ervan verdacht dat hij geld heeft geprobeerd los te peuteren van mensen die contact opnamen met het nationale coronanummer om een afspraak te maken voor een (gratis) coronatest. Het fraudeteam van de GGD kreeg op dinsdag 8 september lucht van de zaak en is momenteel bezig met het in kaart brengen van het mogelijke aantal gedupeerden.

  Tegenover RTL Nieuws stelt een woordvoerder van de GGD het volgende: 'Het is niet voor niets een gratis test. Duizenden mensen doen hun stinkende best om te zorgen dat het goed gaat en dan gebeurt er zoiets.'

  Aangifte gedaan, 24-jarige man aangehouden

  De politie is bij het onderzoek betrokken en de GGD heeft aangifte gedaan. Een 24-jarige Rotterdammer zou zelfs al zijn aangehouden. Het vermoeden bestaat dat hij 85 mensen heeft benaderd om te betalen voor de gratis test. Deze personen worden nu individueel nagebeld.

  Het is niet duidelijk hoe lang de oplichting precies gaande was en hoeveel geld de verdachte heeft buitgemaakt. De GGD zal onderzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren. Volgens RTL Nieuws beschikt de GGD over een poule van zo'n 2100 medewerkers die in verschillende callcenters kunnen worden ingezet.

  Bron: RTL Nieuws

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant