Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Politieactie leidt tot aanhoudingen om witwassen

  Politieactie leidt tot aanhoudingen om witwassen

  In een onderzoek naar witwassen hielden agenten dinsdag op verschillende locaties vier personen aan. Gelijktijdig doorzochten de politiemedewerkers in totaal zeven panden.

  Onder leiding van een officier van justitie vonden op dinsdag in alle vroegte vier aanhoudingen plaats in Leiden, Leidschendam, Noordwijk en Rijnsburg. In diezelfde plaatsen werden ook zeven panden doorzocht, waarvan er vier in Noordwijk stonden.

  Tijdens de actie werkte de politie samen met onder meer de Belastingdienst. Er werd onder meer geld, sieraden en gegevensdragers als mobiele telefoons en computers in beslag genomen. Bij een garagebedrijf in Noordwijk nam de politie ook nog zo’n twintig auto’s in beslag.

  Witwaspraktijken een doorn in het oog

  'De districtsrecherche draait dit onderzoek naar witwassen al enige tijd', verklaart teamchef Henk Woppenkamp van het politieteam in Noordwijk. Die witwaspraktijken waren zowel de politie als de gemeente Noordwijk een doorn in het oog. We hadden nu voldoende informatie verzameld om in te stappen in deze woningen en bedrijfspanden.' De vier verdachten zitten in beperkingen, wat betekent dat zij alleen contact mogen hebben met hun advocaten.

  Lees ook: Witwasonderzoek: politie legt beslag op dure auto's en merktassen

  Bron: Politie.nl 

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant