Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Politie Woudenberg waarschuwt voor babbeltrucs

  In de gemeente Woudenberg deden de afgelopen tijd meerdere mensen bij de politie melding van babbeltrucs. De politie sluit niet uit dat dezelfde oplichters ook elders in de omgeving actief zijn.

  EnqueteOp vrijdag 25 oktober kreeg een bewoonster van een woning op het Tabaksland een onbekende vrouw aan de deur, die een enquête hield. De vrouw stelde vragen over het schoonmaken van haar huis, maar vroeg ook aanvullende persoonlijke informatie over de bewoonster. Enkele dagen later nam de vrouw telefonisch contact op met de bewoonster. Ze probeerde op dwingende wijze een opdracht te krijgen voor het reinigen van de woning.

  Van de vrouw is het volgende signalement bekend:

  Blanke vrouw, vermoedelijk Oost-Europees, ongeveer 30/40 jaar oud, lang donkerblond haar en klein van postuur. Zij sprak slecht Nederlands met een accent.

  OnderzoeksinstituutOp maandag 4 november deed zich een vergelijkbare babbeltruc voor op de Prins Bernhardstraat. Hier stond een man voor de deur met het verzoek een enquête te mogen houden voor een onderzoeksinstituut. De bewoner vertrouwde het niet, omdat de man helemaal niets bij zich had om op te schrijven en beëindigde het gesprek. De man vertrok in een groenkleurige personenauto.

  Het signalement van deze man luidt:

  Blanke man, circa 60 jaar oud, ongeveer 1.90 meter lang, brildragend en kalend. De man sprak Nederlands zonder accent.

  TelefoonbedrijfEen dag later, op dinsdag 5 november meldden zich twee mannen aan de deur van een woning op de Schoutstraat. Zij deden zich voor als medewerkers van een telefoonbedrijf en wilden de aansluiting in de woning controleren. De bewoonster vertrouwde het niet omdat de mannen geen bedrijfskleding droegen en zich niet konden legitimeren. Ze liet de mannen niet binnen.

  Het signalement van deze mannen luidt:

  Beiden lichtgetint, mogelijk Zuid-Europees, rond de 20 jaar oud, 1.70 á 1.75 meter lang, zwart haar en netjes gekleed (mogelijk een kostuum). Beide mannen spraken gebroken Nederlands met een accent.

  Bel 1-1-2De politie waarschuwt voor de activiteiten van deze "babbelaars" en verzoekt bij een dergelijke situatie te bellen met het alarmnummer 1-1-2. Het gaat hier om een verdachte situatie waarbij het is toegestaan om het alarmnummer te bellen. De politie kan dan snel ter plaatse zijn en deze oplichters of insluipers controleren of arresteren.

  Bron: Politie.nl

  Gerelateerd

 • Ook interessant