Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Politie waarschuwt voor oplichter(s)

  Bij de politie is de vorige week meerdere keren aangifte gedaan van oplichting. De werkwijze van de oplichter(s) is als volgt. Een man in TNT-kleding belt aan bij een woning.

  Hij zegt een bestelling te willen doen van een pakketje waarvoor 96 eurocent voor moet worden gepind. Het pinnen verliep tot drie keer toe fout waarop de postbode het pakketje weer meenam en verdween. Later bleek dat er 800 euro was gepind bij een geldautomaat in Amsterdam.

  De politie onderzoekt de aangiftes van oplichting. Wees alert als u op deze manier wordt gevraagd te pinnen. Hierop zijn varianten bekend in de trant van u heeft een prijs gewonnen, maar u moet nog wel eerst een klein bedrag pinnen! Vraag altijd naar legitimatie. Wordt die niet getoond of voert men redenen waarom er geen legitimatie kan worden getoond, dan is de zaak niet in orde en moet u niet pinnen! Sluit de deur en bel direct het alarmnummer 112. Geef het signalement door, let op bijzondere kenmerken en van het eventuele (motor)voertuig.

  Bent u toch slachtoffer geworden, blokkeer dan zo spoedig mogelijk de pinpas en doe aangifte bij de politie! TNT benadrukt dat zijn medewerkers nooit alleen de bezorgkosten laten pinnen. Wel bestaat de mogelijkheid om het bezorgde pakje (dus niet alleen de bezorgkosten) met de pin te betalen. Stel dus altijd eerst vast of het pakketje door u is besteld of daadwerkelijk voor u is bestemd en wat er in zit.

  Bron: Politie

 • Ook interessant