Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Wees gewaarschuwd voor bunq-mail over verdachte inlogpoging

  Wees gewaarschuwd voor bunq-mail over verdachte inlogpoging

  Oplichters maken je namens bunq wijs dat er meerdere inlogpogingen zijn gedaan vanaf een niet geregistreerde iPhone van Benjamin. 

  In eerste instantie lijkt de mail op een echt bunq-bericht, maar bunq bevestigt dat dit niet het geval is. Bianca Zwart, Chief of Staff bij bunq, laat weten: “E-mails van ons komen altijd vanaf het officiële bunq.com domein”. Onderstaand bericht daarentegen is afkomstig van ‘[email protected]’. 

  Om de veiligheid van bunq-klanten te garanderen, verloopt het contact tussen bunq en zijn gebruikers enkel via de beveiligde app-omgeving, laat Zwart weten. Deel dan ook alleen informatie met bunq via deze beveiligde omgeving. 

  Legitieme verwijzingen naar bunq-pagina’s

  Als je geen toegang meer hebt tot jouw account, kun je mailen naar ‘[email protected]’. Dit mailadres wordt daadwerkelijk door bunq gebruikt. Ook verwijzen de oplichters naar de officiële social media-kanalen van bunq. De kans dat je in het bericht trapt is nu vele malen groter. 

  Wees de criminelen te slim af en blijf via de gratis Opgelicht?!-app via pushberichten op de hoogte van de meest actuele phishingberichten namens bunq (Android en iOS). 

  Klik niet op de malafide link 

  Een legitiem webadres van bunq eindigt op ‘bunq.com’. Als je de link in het bericht ingedrukt houdt op je telefoon en op je desktop met de cursor op de link gaat staan, kun je de volledige link in het bericht controleren. Als je deze handeling uitvoert op de link in het bericht, blijkt al snel dat deze begint met ‘pagead2.googlesyndication.com’. Je kunt er dus vanuit gaan dat dit een valse link is.

  In het phishingbericht getrapt?

  Neem direct contact op met bunq voor de juiste hulp. 

  Lees ook

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant