Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Penningmeester ontvreemdt € 120.000,- uit kas Amsterdamse voetbalvereniging

  Penningmeester ontvreemdt € 120.000,- uit kas Amsterdamse voetbalvereniging

  De Amsterdamse voetbalvereniging D.C.G. uit stadsdeel Osdorp is slachtoffer geworden van diefstal. Zowel de clubleiding als de voor de diefstal verantwoordelijke penningmeester - PvdA'er Piet Dikken - erkennen de gang van zaken, aldus De Telegraaf.

  Dikken was in het verleden wethouder in stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer. Voor de Amsterdamse gemeenteraadsverkiezingen van 2018 stond hij nog op de kandidatenlijst voor de stadsdeelcommissie.

  Sportvereniging D.C.G ('Door Combinatie Groot') telt ruim duizend leden en is daarmee één van de grootste voetbalclubs van Amsterdam.

  'Erg geschrokken'

  Peter Gerekink, voorzitter van de getroffen vereniging, geeft aan dat ze mede vanwege de omvang van het bedrag erg zijn geschrokken van de diefstal. 'Je verwacht dit gewoon niet. Achteraf ga je op internet kijken onder de zoekterm ’penningmeester en fraude’ en dan denk je: "Wat bij andere clubs in het verleden is gebeurd, kon dus ook bij ons gebeuren".'

  Betalingsregeling

  Uit onderzoek is gebleken dat er in totaal een bedrag van zo'n € 120.000,- naar de rekening van Dikken is overmaakt. Dikken ontkent de gebeurtenissen overigens niet: hij geeft weliswaar aan de gang van zaken te betreuren, maar weigert een toelichting te geven over de reden voor de diefstal. Daarnaast stelt Dikken dat er een betalingsregeling met de club is getroffen.

  Gerekink beraadt zich met zijn advocaat op vervolgstappen om het geld terug te krijgen, maar weet wel te bevestigen dat er momenteel al een bedrag van € 40.000,- terug is betaald.

  Geen aangifte

  De club heeft momenteel nog geen aangifte gedaan. Reden is dat Dikken schuld bekende nadat hij door de club werd geconfronteerd met de financiële malversaties. Wel is hij direct uit het bestuur van de club gezet.

  Gerekink: 'Wij zijn er erg van geschrokken. Het is een zwarte bladzijde voor onze club. erst krijg je natuurlijk ontkenningen en verklaringen waar het geld aan zou zijn besteed. Uiteindelijk is de schuld bekend en hopen we alles terug te krijgen. Gelukkig zijn we financieel niet direct in de problemen. Met de gemeente, waar we de velden van huren, hebben we een goede regeling getroffen. Het voortbestaan van D.C.G. is gelukkig niet in gevaar. Maar ik wil wel heel graag het geld terug.'

  Er is inmiddels een nieuwe penningmeester benoemd.

  Bron: De Telegraaf

 • Ook interessant