Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Oud 'buurmeisje' berooft 90-jarige man

  Een hoogbejaarde man is in juli beroofd van zijn bankpas en sieraden. Met de gestolen pas is vervolgens een groot geldbedrag opgenomen. Op camerabeelden is een vrouw te zien die met de pas pint.

  Een 90-jarige man wordt medio juli tijdens een middagwandeling vlakbij de Utrechtsebrug in de Amsterdamse Rivierenbuurt aangesproken door een Marokkaans uitziende vrouw. Ze doet of ze zijn oude buurmeisje is. Ze praten wat en de man vervolgt zijn wandeling.

  Niet veel later gaat de bel en staan er twee Marokkaanse vrouwen voor zijn deur. Een van hen is de vrouw die hem tijdens het wandelen aansprak. De dames hebben gebak meegenomen en hij laat ze binnen. Na een minuut of tien vertrekken de vrouwen.

  Anderhalve week later hoort de man van zijn bank dat van zijn rekening duizenden euro’s zijn opgenomen. Als de geschrokken man zijn bankpas zoekt blijkt deze niet op de gebruikelijke plek te liggen. Ook mist hij diverse gouden sieraden. Vermoedelijk heeft zijn onverwachte bezoek deze tegelijk met zijn bankpas weggenomen.

  De geldopnames vonden van medio tot eind juli plaats in Utrecht en Rotterdam. Op camerabeelden is een vrouw te zien die meerdere keren pint met de pas van het slachtoffer.

  Bekijk de afbeeldingen van de vrouw op www.depolitiezoekt.nl.

  bron: depolitiezoekt.nl

 • Ook interessant