Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Opruimbeurt: Facebook verwijdert twee miljard nep-accounts

  Opruimbeurt: Facebook verwijdert twee miljard nep-accounts

  Facebook heeft in de kwartaal van dit jaar 2,19 miljard nep-accounts verwijderd. Dat is een sterke stijging ten opzichte van voorgaande kwartalen. Dat blijkt uit Facebooks Community Standards Enforcement Report. Nep-accounts vertegenwoordigden 2 procent van alle maandelijks actieve gebruikers schat Facebook. In het eerste kwartaal van 2018 verwijderde Facebook al 583 miljoen nep-accounts, in de laatste maanden van 2018 ging het om 1,2 miljard nep-accounts. Dit schijft het AD. 

  Volgens Facebook is de sterke stijging in de afgelopen zes maanden te wijten aan 'geautomatiseerde aanvallen'. Het sociale netwerk verwacht niet direct verbetering. 'We verwachten dat het aantal in de komende tijd varieert vanwege de financiële prikkel voor kwaadwillenden om nep-accounts aan te maken', meldt Facebook in het rapport.

  Facebook haalt onbetrouwbare winacties offline

  Het bedrijf zegt dagelijks miljoenen pogingen om nep-accounts aan te maken te verijdelen en nog eens miljoenen al aangemaakte nep-accounts binnen enkele minuten te detecteren. Bijna honderd procent van de verwijderde accounts is door Facebook zelf als 'nep' en 'actief bij misbruik' bestempeld. Slechts een klein deel wordt door gebruikers gerapporteerd.

  Hoe bepaalt Facebook of een account nep is? 

  Facebook gebruikt detectiesystemen die monitoren op onbetrouwbare e-mailadressen, verdachte acties en signalen die bij eerder misbruik naar boven kwamen.

  Bron: AD

 • Ook interessant