Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Oplichters op dievenpad met gestolen bedrijfsauto

  Oplichters op dievenpad met gestolen bedrijfsauto

  Schoorsteenvegersbedrijf IJmond Content waarschuwt voor oplichters die misbruik maken van een auto die in december van hen is gestolen. De auto wordt gebruikt door fraudeurs die zich voordoen als medewerkers van het bedrijf, maar ondertussen op dievenpad zijn. Een oudere inwoner van Amstelveen is woensdag beroofd door de nepmedewerkers.

  De dieven gebruiken de auto en de daarin gevonden materialen, kleding en folders om de indruk te wekken dat ze werkzaam zijn bij het bedrijf. Ze bellen zonder afspraak aan bij woningen om hun diensten aan te bieden en proberen de bewoners te overtuigen dat er renovatiewerkzaamheden uitgevoerd moeten worden.

  Oudere man beroofdWoensdag is een oudere inwoner van Amstelveen beroofd door de nepmedewerkers. Twee mannen, gekleed in bedrijfskleding van IJmond Content, belden bij hem aan en vertelden dat het dak direct gerenoveerd moest worden. De man, die vaste klant is van het bedrijf, liet de twee binnen, maar vertrouwde de boel niet. Hij belde naar het kantoor van IJmond Content en kreeg te horen dat de twee inderdaad niet voor het bedrijf werkten. Het kantoor schakelde de politie in, maar inmiddels waren de twee er al met een geldkistje vandoor gegaan. Een zoektocht van de politie met helikopters kon niet voorkomen dat de mannen ontkwamen.

  SignalementHet gaat om twee mannen: een tussen de 20 en 30 jaar oud en de ander tussen de 40 en 50 jaar. De oudere man is dikker. De auto heeft het kenteken 8 VVZ 18, maar dit kan verwisseld zijn. Heb je de gestolen auto gezien, neem dan contact op met IJmond Content op 0251 250723 / mail[at]ijmondcontent[dot]nl.

  Altijd op afspraakIJmond Content geeft aan altijd op afspraak te werken en nooit zomaar aan te bellen. Al het personeel staat met foto afgebeeld op de website van het bedrijf.

  De gestolen auto

  Gerelateerd

 • Ook interessant