Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Oplichter dakgoot-babbeltruc veroordeeld

  Oplichter dakgoot-babbeltruc veroordeeld

  Eén verdachte die deel uitmaakt van een groep die twee slachtoffers van 98 en 82 jaar heeft opgelicht, is tot tien maanden cel veroordeeld door de rechtbank Zeeland-West-Brabant. De oplichters deden zich voor als dakgootschoonmakers, om na een inspectie hoge kosten in rekening te brengen voor de 'reparatie' van in werkelijkheid niet-bestaande schade. Ook werd van beide slachtoffers duizenden euro's gestolen. 

  De daders kregen toegang tot de woningen doordat een medeplichtige vrouw een paar dagen eerder een afspraak had gemaakt met de slachtoffers. De mannen verschenen op de afgesproken datum om de werkzaamheden te verrichten, waarbij ze hoge kosten verzonnen om de slachtoffers een zo hoog mogelijke rekening te laten betalen.

  Duizenden euro's verdwenen

  Bij één van de slachtoffers werd bovendien een kluis meegenomen waar 2.000 euro en een pinpas in zat. Met behulp van deze pinpas is nog eens 6.000 euro opgenomen, al is niet duidelijk hoe de criminelen de pincode hebben bemachtigd. 

  Het andere slachtoffer moest de vrouw 6.500 euro betalen voor de werkzaamheden. Hier was eveneens sprake van diefstal uit een kluis, al bleef de kluis zelf ditmaal wel op zijn plek. Het tweede slachtoffer gaf aan dat er 10.000 euro en een autosleutel uit de kluis zijn verdwenen. 

  Mogelijk nog actief 

  Omdat niet alle daders zijn gepakt, waarschuwt Dagelijks Recht nog steeds voor deze babbeltruc. Blijf alert, laat mensen niet zomaar in uw huis en bel de politie als u iets verdachts ziet. 

  Bron: Dagelijks Recht

 • Ook interessant