Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Opgelicht?! bij aanhouding verkoper valse tickets Adele

  Opgelicht?! bij aanhouding verkoper valse tickets Adele

  Vanmorgen heeft de politie een 19-jarige man uit Hoorn aangehouden, die ervan verdacht wordt valse tickets voor de concerten van Adele in de Ziggo Dome te hebben verkocht. Opgelicht?! was hierbij aanwezig.

  Vermoedelijk heeft de man 50 valse kaarten verkocht aan zo’n 20 slachtoffers en daar een kleine €5.000 aan verdiend. Het Team Cybercrime van de Eenheid Noord-Holland assisteerde bij de aanhouding en heeft de zaak in onderzoek.

  De verdachte had een advertentie geplaatst op Marktplaats waarin hij de tickets aanbood en kreeg hierop veel reacties. Nadat de hij met de bieder een prijs overeengekomen was en het bedrag was betaald, stuurde de verdachte gemanipuleerde tickets op. Op het eerste gezicht zijn deze niet te onderscheiden van echte tickets. Bij entree worden de tickets echter geweigerd omdat met de barcode is geknoeid. Pas bij de ingang komen de slachtoffers erachter dat ze zijn opgelicht. Het concert waar ze zo naar uitgekeken hadden, gaat voor hen niet door.

  Landelijk Meldpunt Internetoplichting

  Het Landelijk Meldpunt Internetoplichting (LMIO) van de politie heeft sinds december vorig jaar 276 aangiftes ontvangen van oplichting met valse kaarten voor de concerten van Adele. Gisteren, donderdag 2 juni, was dat aantal nog 239. In één dag kwamen er 38 aangiftes bij. Het totaal schadebedrag is ongeveer EUR 76.000. De politie zal doorgaan met onderzoek naar deze oplichters.

  Pas goed op!

  Adele geeft de komende dagen nog drie concerten in Nederland. Zowel vanavond, 3 juni, als 4 en 6 juni staat de populaire zangeres in een uitverkocht Ziggo Dome. Heb je nog geen kaarten en wil je toch naar een van de concerten, pas dan heel goed op! Er zijn meer oplichters actief die het hebben voorzien op Adele-fans.

  Advies

  Projectleider Gijs van der Linden van het LMIO geeft advies: ‘Koop tickets uit de eerste hand. Bijvoorbeeld via de website van de artiest, de locatie van het concert of de website van de organisator. Zij verwijzen naar het officiële verkoopadres. Koop je een kaartje uit de tweede hand, dan loop je altijd risico. Koop dus alleen uit de tweede hand als je de verkoper kent en vertrouwt.’ Meer tips over het veilig kopen van concert- en festivalkaarten vind je hier.

  Aangifte

  Doe aangifte als je slachtoffer bent van oplichting. Je helpt daarmee de politie bij de opsporing en soms is het mogelijk je geld terug te krijgen. Voor aangifte van internetoplichting maak je gebruik van je DigiD.

  Ook op de website van de politie vind je meer informatie over ticketfraude.

  Bron: Politie / Opgelicht?!

  Foto: iStockphoto.com

  Gerelateerd

 • Ook interessant