Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Onderzoek naar vermeende belastingfraude dj Afrojack

  Onderzoek naar vermeende belastingfraude dj Afrojack

  Het Openbaar Ministerie is een strafrechtelijk onderzoek gestart naar vermeende belastingfraude door de wereldberoemde Nederlandse dj Afrojack. Dit blijkt volgens De Telegraaf uit processtukken die in handen zijn van de krant.

  De zaak tegen multimiljonair Afrojack, in het dagelijks leven Nick van de Wall, geheten, hangt samen met de eerdere arrestatie van zijn fiscaal adviseur Frank B., afgelopen maart.

  'Fiscalist van de sterren'

  Frank B., die eveneens verdacht wordt van belastingfraude, staat bekend als 'de fiscalist van de sterren'. Vooral sterren met internationale carrières, onder wie veel dj’s en fotomodellen, kregen van B. advies om op papier naar een belastingparadijs te verhuizen. Zo verplaatste Afrojack een deel van z’n bedrijven naar belastingvriendelijk Cyprus en andere ondernemingen naar het eveneens 'fiscaal-luwe' Guernsey, schrijft De Telegraaf.

  Inval bij manager

  In verband met het onderzoek naar de dertigjarige Afrojack deed de opsporingsdienst FIOD eind mei een inval en doorzoeking bij zijn voormalige manager Hugo Langras in Amersfoort.

  'Niets te verbergen'

  Eerder liet Afrojack al weten dat hij zelf niets heeft te verbergen voor de Fiod. Het OM en opsporingsdienst FIOD onthouden zich van commentaar op het onderzoek en de doorzoeking bij de voormalig manager.

  Bron: ANP / Telegraaf

 • Ook interessant