Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Onderzoek naar op heterdaad betrapte autodief

  De proefritdief, diens handlanger en een verdachte heler zijn na de arrestatie voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Alle drie zijn na dit verhoor vrijwel direct weer op vrije voeten gesteld in afwachting van het onderzoek.

  Geldnood

  Later blijkt dat de autodief met pruik in geldnood verkeert en mede hierdoor tot zijn daden kwam. Zijn eigen spullen zet hij daarom op marktplaats in de verkoop. Jeroen van den Berg besluit samen met een privé detective te reageren, om zo de dief nog eens wat vragen te stellen over de gestolen BMW. De proefritdief vertelt over zijn handelswijze, maar kan niets vertellen over de huidige verblijfplaats van de BMW. Hij heeft de auto tijdens de proefrit verpatst aan een heler.

  BMW teruggevonden

  Een tijdje later wordt de gestolen BMW bij toeval ontdekt tijdens een verkeerscontrole. Op de BMW zaten valse kentekenplaten en reed vermoedelijk maandenlang in de omgeving van Amsterdam. De eigenaar van het originele kenteken meldde dat hij spookboetes kreeg. Een oplettende agent heeft daardoor alarm kunnen slaan tijdens een verkeerscontrole. De BMW is dus weer in goede handen, wel met 30.000 kilometer extra op de teller.

  In onderzoek

  De politie heeft de zaak in onderzoek. De rechtszaak tegen de proefritdief is al herhaaldelijk uitgesteld. Nu, meer dan een jaar later, heeft hij zich nog steeds niet voor de rechter hoeven verantwoorden. Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen!

 • Ook interessant