Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
  • Man duikt plas in op vlucht voor de politie

    Man duikt plas in op vlucht voor de politie

    De politie heeft vrijdagochtend een 29-jarige Fransman aangehouden die met een grote som geld bij zich op de vlucht sloeg. Tijdens de vlucht sprong de man met kleren en al een plas in. De man werd aangehouden voor witwassen en is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

    Weggebruikers zagen op vrijdag een zwaar beschadigde bestelbus op de A2 rijden richting Amsterdam en vervolgens afslag Vinkeveen nemen. D politie werd gewaarschuwd die vervolgens op zoek ging naar het busje. Op de carpoolplaats bij Vinkeveen vonden agenten het busje zonder bestuurder erin. Even later zagen andere agenten een man lopend de N201 oversteken bij de brug bij de Demmerikse Sluis in Vinkeveen. De man leek op de vlucht te zijn en sprong met kleren aan het water in. Hij wilde er bij het zien van politie niet uitkomen.

    Met hulp van de politiehelikopter en een handhavingsboot, die al in de buurt waren, kon de man uit het water gesommeerd worden. Weer op de wal bleek hij de autosleutels van de bestelbus op zak te hebben en een groot geldbedrag bij zich te hebben zonder goed verhaal waar dat van was. Ook had hij een wapen en kleine hoeveelheid drugs bij zich. Bron: Politie

  • Ook interessant