Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Nieuw seizoen Opgelicht?!: vanaf dinsdag 23 april weer op tv

  Nieuw seizoen Opgelicht?!: vanaf dinsdag 23 april weer op tv

  Vanaf dinsdag 23 april is Opgelicht?! weer iedere dinsdag te zien op NPO 1. In het nieuwe seizoen gidst Jaap Jongbloed je weer door de duistere wereld van bedrog: we laten je zien wat voor trucs oplichters wel niet bedenken om anderen geld afhandig maken, waarbij het er soms heftig aantoe gaat. Ook waarschuwen we je voor alle verschillende vormen van oplichting waar jij zelf aan blootgesteld wordt: bij het online shoppen, in je mailbox, met een babbeltruc aan je voordeur of via een gehackt WhatsApp-account van een van je vrienden...

  Presentator Jaap Jongbloed krijgt in het nieuwe seizoen weer versterking van deskundige en oud-politieagent Ellie Lust.

  Oplichter met spijt meldt zich bij redactie Opgelicht?!

  In de eerste aflevering, aanstaande dinsdag om 21.30 uur te zien op NPO 1, spreekt Lust uitgebreid met een oplichter die zich zélf gemeld heeft bij de redactie van het programma. Tegen zijn zin in liet de jonge man zich door louche figuren gebruiken voor illegale praktijken; nu is hij daarvoor veroordeeld. De man probeert met het gesprek anderen te waarschuwen: laat je niet in de val lokken, want het levert je een forse schuld en een strafblad op.

  Facebook-leningen met een lage rente?

  Daarnaast is er in de uitzending van aankomende dinsdag aandacht voor de problematiek rondom Facebook-leningen. Mensen die niet makkelijk aan geld kunnen komen, worden via advertenties op Facebook naar geldverstrekkers gelokt. Deze zeggen geld uit te lenen tegen een lage rente, maar niets is minder waar.

  In de uitzending is er ook aandacht voor de vernieuwde Opgelicht?!-app en de waarschuwingstool van Opgelicht?! die je in je Chrome-browser kunt installeren.

  Kijk Opgelicht?! vanaf 23 april iedere dinsdagavond vanaf 21.25 uur op NPO 1.

 • Ook interessant