Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Nepagent besteelt bejaarde vrouw

  Nepagent besteelt bejaarde vrouw

  Een 82-jarige vrouw uit Rijswijk is woensdag het slachtoffer geworden van een oplichter, die zich voordeed als politieagent. De man wist enkele persoonlijke eigendommen van de bewoonster buit te maken.

  Vervalste politiepasDe verdachte belde bij het slachtoffer aan en toonde een vervalste politiepas. Hierop liet de vrouw hem binnen. Eenmaal binnen nam de man enkele persoonlijke eigendommen, waaronder een ketting met de naam Riet daarin gegraveerd, weg. De recherche onderzoekt de babbeltruc.

  BabbeltrucsDe politie waarschuwt met nadruk voor deze vorm van criminaliteit. Veel mensen denken dat dit "hen niet zal overkomen''. Toch loopt iedereen - jong en oud - de kans om slachtoffer te worden van een babbeltruc. Het is dus zaak goed op te letten als u wordt aangesproken door een onbekende. Laat nooit zomaar een onbekende in uw woning binnen. Vraag om legitimatie en controleer dat. Laat de onbekende tijdens de controle buiten staan en doe (of laat) de voordeur dicht. In geval van twijfel bel dan met de instantie waarvan de onbekende zegt te zijn. Bewaar geen grote contante geldbedragen thuis en geef nooit uw pincode af. Probeer zo snel mogelijk op te schrijven hoe de mensen eruit zagen die bij u aan de deur zijn geweest en bel onmiddellijk de politie, ook als ze niet bij u binnen zijn geweest. Het telefoonnummer is 0900-8844.

  Bron: politie

  Gerelateerd

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant