Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Möllenkamp 'wilde verplichtingen nakomen'

  Möllenkamp 'wilde verplichtingen nakomen'

  Ik betreur ten zeerste hoe alles is gelopen. Het liefste had ik mijn verplichtingen nagekomen, met rente. Maar het is anders gelopen.'' Dat zei oud-bestuurder Hubert Möllenkamp (65) van woningcorporatie Rochdale maandag voor de rechtbank in Amsterdam. Hij wordt verdacht van het aannemen van steekpenningen, maar volgens Möllenkamp ging het om leningen aan zakenpartners.

  Het was zijn bedoeling om die na zijn pensioen terug te betalen. Maar dat liep anders: Möllenkamp ging failliet. Inmiddels leeft hij van een AOW-pensioen en leningen bij bekenden, vertelde hij de rechtbank. Hij woont in Spanje, overal en nergens. Soms een aantal dagen bij zijn ex-vrouw, dan weer logeert hij bij anderen.

  Omgekocht

  Henk O. (75), die een sloopbedrijf had dat zaken deed met Rochchdale, wordt ervan verdacht Möllenkamp te hebben omgekocht met onder meer dure Mercedessen en hoge geldbedragen. Leningen ook, volgens O. Het ging dan om mondelinge afspraken. Er stond niets op papier en of er rente over betaald zou worden, was niet duidelijk.

  'Smet op ondernemerschap'

  Hoeveel geld Möllenkamp O. schuldig is, weet O. niet precies. Volgens het Openbaar Ministerie gaat het om een kleine zeven ton. Dat geld heeft O. niet teruggevorderd bij de curator, nadat Möllenkamp in 2012 failliet was gegaan. Hij ziet de affaire-Möllenkamp als een smet op zijn ondernemerschap, vertelde hij de rechtbank.

  Telefoonkosten

  Maandag bleek ook dat het gezin van Möllenkamp lange tijd gebeld heeft op kosten van de zaak. 'Toen mijn toenmalige vrouw ziek was en later overleed, heb ik afgesproken met Rochdale dat ik kon blijven werken, mits ik te allen tijde contact kon onderhouden met mijn gezin. Vandaar die telefoons. Maar dat is te lang doorgegaan, dat geef ik toe. Een jaar na het overlijden van hun moeder hadden de telefoons van mijn kinderen wel terug gemoeten naar Rochdale', verklaarde hij daarover.

  Valse factuur

  De vrouw met wie Möllenkamp hertrouwde, Alberdine V., staat ook terecht: zij wordt verdacht van het opmaken van een valse factuur ter waarde van een kleine 190.000 euro voor consultancydiensten aan een bedrijf waar Rochdale ook zaken mee deed. Ze was maandag niet aanwezig in de rechtbank, om medische redenen.

  Dinsdag formuleert het OM de strafeis tegen Möllenkamp, V., O. en Arie Van E., een andere zakenpartner die er net als O. van verdacht wordt Möllenkamp steekpenningen te hebben toegeschoven.

  Bron: ANP

  Foto: iStockphoto

  Gerelateerd

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant