Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • 'Mkb kan meer doen tegen digitale fraude'

  'Mkb kan meer doen tegen digitale fraude'

  De Kamer van Koophandel (KvK) vindt dat de preventie van digitale fraude bij midden- en kleinbedrijven (mkb) beter kan. Volgens een onderzoek door de KvK heeft een derde van de mkb'ers weinig of helemaal geen kennis als het gaat om voorkoming van bijvoorbeeld identiteitsfraude, faillissementsfraude en malware.

  Bijna twee op de vijf mkb'ers zouden in het afgelopen jaar te maken hebben gehad met vormen van digitale fraude. Een kwart van de ondernemers heeft ook financiële schade geleden, aldus de KvK.

  Datalekken

  Gemiddeld lijden mkb'ers de meeste schade door datalekken. De meest voorkomende preventieve maatregelen die ondernemers treffen tegen digitale fraude zijn virusscanners op alle bedrijfscomputers, goede controle van facturen en regelmatige back-ups.

  ICT en media scoren goed

  In de ICT en media worden de beste scores behaald als het gaat om kennis en preventie van digitale fraude en zijn er dan ook relatief weinig slachtoffers. Bij gezondheidszorg is de kennis het laagst en daar worden ondernemers dan ook veel vaker dan gemiddeld het slachtoffer van digitale fraude.

  Meer weten? Alle onderzoeksresultaten en tips vind je op de website van de KvK.

  Bron: ANP

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant