Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Mail namens Belastingdienst over je KVK-registratie is nep

  Mail namens Belastingdienst over je KVK-registratie is nep

  Wegens het veranderde privacybeleid met betrekking tot het UBO-register van de Kamer van Koophandel (KVK) dien je nu zogenaamd een extra beveiligingsstap te doorlopen.

  Online oplichters hebben een mail verstuurd namens de Belastingdienst om je zogenaamd te informeren dat met ingang van 1 mei 2024 enkele wijzigingen zijn aangebracht in hun privacybeleid. Er staat dat het specifiek gaat om het UBO-register van de KVK. Er wordt verzocht dat je tweestapsverificatie inschakelt en op de malafide link klikt om je gegevens te controleren. Ook wordt er gedreigd met een maximale bestuurlijke boete van 22,5 duizend euro en eventuele last onder dwangsom indien UBO’s niet tijdig, onjuist of onvolledig geregistreerd worden.

  Hoe kun je zien dat dit een phishingmail is?

  • Hoewel dit bericht realistisch oogt, zijn er een aantal signalen van frauduleuze berichten:
  • De Belastingdienst geeft als tip om op het officiële portaal van Mijn Belastingdienst in te loggen en daar te verifiëren of de mail daadwerkelijk door hen is verstuurd.
  • Je wordt onder druk gezet om op de link te klikken door middel van sociale manipulatie.
  • De links in het bericht leiden naar ‘reidosalgado.com’. Dit is geen officiële website van de Belastingdienst. Klik daarom op geen enkele link en voorkom dat je slachtoffer wordt van online identiteitsfraude. 
  • De mail heeft een onpersoonlijke aanhef. Dit is typerend voor phishingberichten omdat oplichters op deze manier grote groepen tegelijk kunnen benaderen.

  Op de hoogte blijven van online oplichting? Met onze gratis Opgelicht?!-app maken oplichters bij jou geen kans (iOS en Android)!

  Toch op de link geklikt?

  LEES OOK:

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant