Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • 'Meld gevallen van oplichting in Turkije'

  'Als je tijdens je vakantie in Turkije wordt opgelicht, meld dit dan bij de Nederlandse ambassade'. Onno Kervers, de Nederlandse consul-generaal in Istanbul, roept gedupeerde vakantiegangers op om zich te melden.

  'De Turkse politie neemt het niet altijd serieus als mensen aangifte komen doen. Met veel concrete gevallen kunnen we ervoor zorgen dat de klachten serieus genomen worden', aldus Kervers.

  Een vriendelijke Turk nodigt je uit iets mee te gaan drinken. Er zijn ook een paar aardige dames bij en als je weg wilt gaan, komt de rekening: een paar honderd euro. Als je protesteert, of zegt dat je zoveel geld niet bij je hebt, begeleidt men je vriendelijk doch dringend naar de dichtst bijzijnde pinautomaat. Deze vorm van oplichting komt geregeld voor in Istanbul.


  Politie gelooft je niet


  De Nederlandse consul generaal Onno Kervers waarschuwt Nederlanders in Istanbul alert te zijn. In het vakantieprogramma Café Van Zomeren van de Wereldomroep adviseert hij gevallen van oplichting te melden bij de ambassade, zodat er actie kan worden ondernomen bij de autoriteiten. Vaak gelooft de politie gedupeerden niet, zodat er geen aangifte is.

  Deze methode van oplichting is overigens niet nieuw. Eerder berichtte Aart Hering in Rome in Van Zomeren ook al over een paar Japanners die een astronomisch bedrag moesten betalen toen ze zich met een menuutje lieten verrassen door een Romeinse kok.

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant