Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Medewerker woningcorporatie Stadgenoot steelt miljoenen voor vakanties en gokverslaving

  Medewerker woningcorporatie Stadgenoot steelt miljoenen voor vakanties en gokverslaving

  De Amsterdamse woningcorporatie Stadgenoot, met 29.000 woningen in de portefeuille de op twee na grootste woningcorporatie van de stad, is door een medewerker bestolen van miljoenen euro's. De vrouw - senior financieel medewerker - maakte jarenlang maandelijks grote geldbedragen over naar de bankrekening van haar minderjarige dochter. Het weggesluisde geld, maandelijks een bedrag tussen de € 10.000,- en € 20.000,-, werd vervolgens gespendeerd aan dure vakanties en gokken.

  Hoe het kan dat de vrouw jarenlang ongestoord haar gang kon gaan, is niet bekend. Stadgenoot heeft de fraude tegenover De Telegraaf bevestigd, maar bestuursvoorzitter Marien de Lange wil voor de rest niet reageren op de fraude, aldus het AD. Een woordvoerder van Stadgenoot: 'Blijkbaar heeft er een lek gezeten. Dat lek is nu gedicht.'

  ING trok aan de bel

  De fraude kwam aan het licht doordat ING op een zeker ogenblik afgelopen najaar alarm sloeg. De maandelijkse overboekingen naar de rekening van de dochter werden niet vertrouwd. Het weggesluisde geld was echter al verdwenen, opgemaakt aan dure, exclusieve vakanties en een gokverslaving waar de medewerker mee zou kampen. 

  Zeker twee miljoen euro gestolen

  Stadgenoot confronteerde de medewerker, die aanvankelijk aangaf 'slechts' enkele tonnen te hebben verduisterd. Nader onderzoek van de woningcorporatie wees echter uit dat het om minstens twee miljoen euro gaat.

  Ontslag

  De vrouw is op staande voet ontslagen, meldt een woordvoerder van Stadgenoot. Ook loopt er inmiddels een strafrechtelijk onderzoek naar haar.

  Bron: AD.nl / bron foto: Google Maps

 • Ook interessant