Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Man licht zelfs zijn eigen zus op

  De rechtbank in Den Haag heeft vandaag een 34-jarige man uit Middelburg veroordeeld tot achttien maanden gevangenisstraf, waarvan een half jaar voorwaardelijk wegens oplichting.

  De rechtbank achtte overtuigend bewezen dat verdachte zich gedurende een periode van enkele jaren stelselmatig schuldig maakte aan een groot aantal oplichtingen, verduisteringen en aan valsheid in geschrifte. Daarmee heeft hij zijn slachtoffers ernstig benadeeld.

  Geraffineerde oplichtingstrucs

  De man heeft meerdere credit cards onder valse namen aangevraagd, waaronder op naam van zijn eigen zus. Met deze laatstgenoemde verkregen credit card heeft hij ruim 22.000 euro opgenomen. Ook lichtte hij een autoverhuurbedrijf op en vervalste hij documenten waaronder diploma's.

  Gewetenloze oplichter

  Volgens de officier van justitie ging de verdachte zeer geraffineerd te werk en had hij maar één doel, er zelf beter van worden. De oplichtingspraktijken hebben de slachtoffers veel leed bezorgd. Ze zijn financieel benadeeld maar ook hun vertrouwen is aangetast. Verdachte toonde geen enkel berouw en lijkt niet te beseffen wat hij anderen heeft aangedaan. De verdachte werd in 2003 ook al veroordeeld voor oplichting. Hij kreeg toen een werkstraf van 100 uur, die hij nooit heeft uitgevoerd. Tijdens de zitting twee weken geleden benadrukte de officier van justitie dan ook dat een aanzienlijke gevangenisstraf gepast is.

  bron: Openbaar Ministerie

 • Ook interessant