Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Maikel H. veroordeeld tot celstraf

  Maikel H., die in november 2009 te zien was in Opgelicht?!, is door de rechtbank Arnhem op 4 mei 2010 veroordeeld tot een gevangenisstraf van dertig maanden met aftrek van voorarrest.

  Ook moet hij een schadevergoeding betalen aan zijn slachtoffers. Betaalt hij deze niet op tijd dan komen er nog eens driehonderd dagen in de cel bij. De rechtbank oordeelde dat Maikel H. een notoire oplichter is. Maikel kan het niet laten; in het verleden is H. al meerdere malen veroordeeld wegens oplichting, en tot nu toe hebben de straffen niets geholpen.

  Motivatie rechtbank

  De rechtbank motiveerde de straf als volgt: verdachte heeft zich schuldig gemaakt aan (medeplegen van) flessentrekkerij, oplichting, verduisteringen, diefstal en valsheid in geschrifte. Verdachte heeft met zijn verhalen legio ondernemers en particulieren goederen laten leveren, die hij niet kon betalen of die hij nooit van plan was om weer terug te geven.

  Verdachte heeft daarbij niet alleen die personen financiële schade toegebracht, verdachte heeft ook telkens op grove wijze misbruik gemaakt van het vertrouwen dat de betrokkenen in hem hadden gesteld. Verdachte heeft steeds puur voor zijn eigen financiële gewin gehandeld en klaarblijkelijk geen moment stil gestaan bij de (financiële) gevolgen van zijn handelen voor de slachtoffers.

 • Ook interessant