Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Limburgse bewindvoerders stalen tonnen van cliënten

  Limburgse bewindvoerders stalen tonnen van cliënten

  Twee bewindvoerders uit Limburg worden ervan verdacht in totaal zo’n vier ton afhandig gemaakt te hebben van hun cliënten. Beide verdachten moeten voor de rechter verschijnen en de slachtoffers krijgen waar nodig een nieuwe bewindvoerder. De gedupeerden stonden onder bewind vanwege hoge schulden.

  Eén van de verdachten is Roel D. van 37 jaar. De man wordt ervan verdacht van 178 slachtoffers geld gestolen te hebben om zijn gokverslaving te kunnen betalen. In totaal heeft hij drie ton naar zijn eigen rekening overgemaakt. Hij heeft inmiddels bekend en is geschorst.

  De andere verdachte is Rick E. van 33 jaar. Hij heeft meer dan 70 cliënten bestolen voor een totaal van 90.000 euro. Ook hij is sinds 2016 geschorst.

  Rechtszaak laat op zich wachten

  Ondanks dat de feiten al jaren bekend zijn, laat de rechtszaak nog op zich wachten. Volgens de woordvoerder van justitie is dit te wijten aan een gebrek aan capaciteit bij het Openbaar Ministerie in Limburg. Advocaat Steve Zuidema, die verschillende gedupeerden bijstaat, klaagt dat de zaken weinig prioriteit krijgen, doordat ze veel mankracht en uitzoekwerk vereisten.

  Bron: NOS

 • Ook interessant