Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Sam Bharatsingh is definitief geschrapt als advocaat

  Sam Bharatsingh is definitief geschrapt als advocaat

  Vandaag besliste het Hof van Discipline (de hoogste tuchtrechter voor de advocatuur) dat Sam Bharatsingh definitief geschrapt is als advocaat. Aanleiding was een klacht wegens belangenverstrengeling, ingediend door zeven voormalige cliënten.

  Voor deze partijen trad Bharatsingh al jaren op als accountant en later als advocaat. Het hof verwijt Bharatsingh dat hij informatie die hij in zijn rol als accountant van zijn cliënten kreeg vervolgens in zijn rol als advocaat heeft gebruikt tegen een aantal van die cliënten toen er onderling conflicten kwamen tussen deze partijen.

  Hof van Discipline: 'Vertrouwen van cliënten is ernstig beschaamd'

  Ook toen deze cliënten zich daar tegenover Bharatsingh verschillende keren over beklaagden, trok hij zich niet terug als advocaat. Het hof vindt dat Bharatsingh zich niet integer gedragen heeft en dat hij het vertrouwen van zijn cliënten ernstig beschaamd heeft.

  Bij het opleggen van de maatregel om Bharatsingh als advocaat te schrappen heeft het hof rekening gehouden met zijn omvangrijke tuchtrechtelijke verleden: zestien gegronde tuchtklachten waarvan er zeven een definitieve schorsing opleverden.

  Het Hof van Discipline zegt in zijn beslissing: 'Het tuchtrechtelijk verleden laat zien dat sprake is van een structureel en onverbeterlijk gedragspatroon van onbetamelijk handelen. De maatregel van schrapping is dan de enige juiste maatregel.'

  Hiermee heeft het hof de eerdere beslissing van de Raad van Discipline bekrachtigd. Bharatsingh mag hierdoor niet meer als advocaat optreden. 

  Opgelicht?! besteedde in de uitzending van 9 februari 2021 aandacht aan Sam Bharatsingh. Dat fragment kun je hieronder terugkijken.

  arrow-right-circleShape Bekijk complete uitzending
  Sam Bharatsingh in Opgelicht?! van 9 februari 2021

 • Ook interessant