Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Keten schoonheidssalons Just Wellness failliet verklaard

  Keten schoonheidssalons Just Wellness failliet verklaard

  De rechtbank in Amsterdam heeft Just Wellness vandaag failliet verklaard. Just Wellness, een keten van schoonheidssalons, zat al een tijdje in de financiële problemen. Het personeel kreeg sinds november 2019 geen salaris meer. In december sloten de vestigingen de deuren. Duizenden klanten die grote bedragen vooruit hadden betaald of ontevreden waren over behandelingen voelden zich gedupeerd.

  Just Wellness werd begin 2010 opgericht in Amsterdam en groeide in sneltreinvaart tot zeven vestigingen. De keten telde grote salons in Alkmaar, Amsterdam, Breda, Den Bosch, Eindhoven (2) en Tilburg. Het hoofdkantoor zit in Valkenswaard.

  Het bedrijf specialiseerde zich in IPL (Intense Pulsed Light) en OPT (Optimum Pulse-light Technology) ontharingsbehandelingen, die in vergelijking met andere beautysalons relatief goedkoop waren. Onder meer via kortingssites als SocialDeal en Groupon verkocht Just Wellness pakketten waarbij de klanten vaak vooruitbetaalden voor een reeks behandelingen. Ze beloofden klanten gegarandeerd haarvrij te maken doordat je bij het kopen van een pakket levenslang onbeperkt behandeld mag worden.

  Facebookgroep van gedupeerden kent ruim 17.000 deelnemers

  Ondanks de stuntprijzen wemelt het van de negatieve berichten over Just Wellness. De Facebookpagina 'Opgelicht door Just Wellness' die sinds december bestaat, telt ruim 17.000 deelnemers. De negatieve berichten variëren van klachten over de effectiviteit van de behandelingen tot drukte en onbereikbaarheid van de salons. Ook hebben klanten brandwonden, pigmentvlekken en verminkingen opgelopen.

  Onveilige apparatuur

  Volgens berichten in de Facebookpagina wordt er bij Just Wellness gewerkt met apparatuur van o.a. AliExpress. Het gaat om apparatuur die voor dergelijke behandelingen niet is goedgekeurd door de Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit.

  Medewerkers vragen faillissement aan

  Twaalf medewerkers (uit Breda en Alkmaar) besloten een advocaat in te schakelen om het faillissement aan te vragen. Dat deden zij omdat ze er niet op konden vertrouwen hun salarissen nog te ontvangen. Vandaag waren vijf van hen samen met hun advocaat Otto Lenselink bij de zitting aanwezig.

  Mr. Lenselink vertelt aan Opgelicht?! is blij dat het faillissement is uitgesproken en hoopt dat er snel een financiële oplossing komt voor de meer dan honderd werknemers. Eigenaar Paul Lefering was vandaag niet bij de zitting aanwezig. Ook bij Opgelicht?! regende het klachten over Just Wellness.

  Bron afbeelding: Google Maps (weergave april 2019)

 • Ook interessant