Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Inval bloemenbedrijven voor heling, witwassen en BTW-fraude

  Inval bloemenbedrijven voor heling, witwassen en BTW-fraude

  De politie en FIOD hebben donderdagochtend invallen in drie bloemenbedrijven in Aalsmeer gedaan. Dat gebeurde voor een onderzoek naar grootschalige oplichting van bedrijven, heling, witwassen en faillissements- en btw-fraude.

  Faillissementsfraude

  Verder werden nog zes woningen in Aalsmeer, Amsterdam, Kudelstaart en Rijsenhout doorzocht. De politie hield één verdachte aan wegens vuurwapenbezit. Deze zaak gaat over oplichting bij bedrijven op de bloemenveiling in Aalsmeer, meldt het Openbaar Ministerie. 'Uit onderzoek blijkt dat de oplichters vanuit hun bloemenbedrijven grote partijen bloemen bestellen, maar deze vervolgens uiteindelijk niet betalen. De criminelen laten hun bedrijven na ontvangst van de leveringen failliet gaan.' Hierdoor blijven de bloemenleveranciers achter met flinke schadeposten.

  Vuurwapens, munitie en gestolen chocolade

  Bij de doorzoekingen zijn tienduizenden euro's, financiële administratie, een vuurwapen, munitie en een grote hoeveelheid gestolen chocolade in beslag genomen. Ook werden een bankkluis, postbussen en garageboxen uitgekamd. Vooralsnog zijn er verder geen arrestaties verricht. Om de omvang van de oplichtingszaak in beeld te kunnen brengen, moet eerst uitgebreid administratief onderzoek worden gedaan, verduidelijkt het OM.

  Bron: ANP (27-03-2015)

  Afbeelding:Istock

  Gerelateerd

 • Ook interessant