Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • ING voor tientallen miljoenen opgelicht

  ING is voor tientallen miljoenen opgelicht door een eigen medewerkster in Australië. Dat blijkt uit stukken van de rechtbank die vorige week zijn vrijgegeven nadat de werkneemster door een rechtbank was veroordeeld tot 7 jaar cel, schrijft de Australische krant The Sydney Morning Herald.

  Over een periode van 5 jaar heeft de 42-jarige vrouw 45,3 miljoen Australische dollars (37,2 miljoen euro) achterovergedrukt. ING heeft daar volgens de stukken maar een derde van teruggekregen. De werkneemster deed 200 illegale transacties waarbij ze geld van ING naar haar eigen rekening overboekte of er direct luxe goederen voor kocht.

  Veel van die spullen, zoals juwelen ter waarde van 16 miljoen dollar en acht appartementen aan de waterkant, zijn door ING teruggehaald en weer verkocht. Maar uit de rechtbankstukken blijkt ook dat het financiële concern lang niet al het geld zal terugzien, al was het maar omdat de vrouw veel meer voor de huizen betaalde dan de marktwaarde.

  Tenslotte komt uit de stukken naar voren dat de interne beveiliging bij ING Australia Holdings, waar ze werkte, tekortschoot.

  ANP

 • Ook interessant