Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Fraudeur at jaar lang gratis bij Kentucky Fried Chicken

  Fraudeur at jaar lang gratis bij Kentucky Fried Chicken

  Een 27-jarige student uit de Zuid-Afrikaanse stad Durban is er op listige wijze in geslaagd een jaar lang gratis te eten bij een vestiging van kipketen Kentucky Fried Chicken. De man, die deze week werd gearresteerd, deed zich voor als kwaliteitscontroleur. Dat schrijft het AD. 

  Het personeel had niets in de gaten, omdat de 'KFC-bobo' altijd keurig gekleed was, legitimatie en visitekaartjes van de keten bij zich had en werd afgezet door luxe wagens. De student, zo melden Zuid-Afrikaanse media, at bijna dagelijks bij het restaurant. Voordat hij dat deed, wandelde hij meestal door de keuken waar hij medewerkers streng om monsters van het eten vroeg. 'We wisten niet beter dan dat de man bij ons kwam om de kwaliteit van het voedsel te controleren en bewaken. Als we hem aan zagen komen, ging iedereen direct met extra toewijding aan het werk', aldus een personeelslid na de aanhouding. 

  De man kon lang zijn gang gaan, omdat hij zijn truc ook regelmatig bij andere KFC-vestigingen in de stad toepaste. 'Hij stond bij al het personeel in Durban bekend als erkend controleur die je zijn zin moest geven. Er was werkelijk niemand die argwaan kreeg. De man handelde altijd uiterst zelfverzekerd en overtuigend.' De student viel uiteindelijk door de mand, omdat een echt directielid van Kentucky Fried Chicken nog nooit van de 'controleur' had gehoord. Vervolgens werd de oplichter, de eerstvolgende keer dat hij zich weer bij het restaurant meldde, opgepakt. 

  Oplichter 'held' op social media

  De oplichter moet binnenkort voorkomen.  Zeer waarschijnlijk moet hij een fiks geldbedrag aan KFC betalen en verdwijnt hij voor langere tijd achter de tralies. Ook zijn handlanger, een parttime limousinechauffeur, is aangehouden. Hij zette de student bijna dagelijks af en at ook regelmatig gratis mee. 

  Op sociale media worden de aangehouden mannen inmiddels 'helden' genoemd, omdat ze er vrij simpel in slaagden de boel te belazeren. 'De verdachten moeten niet worden gestraft, maar juist geridderd', meent iemand. Een ander kan de humor er wel van inzien. 'Deze man is de ultieme held zonder cape en door eigen toedoen nu al een legendarische proever' Of: 'De student was in elk geval slimmer dan het dienstdoende KFC-personeel.'

  Bron: AD 

 • Ook interessant