Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Foute site of webshop? Opgelicht?! waarschuwt je vooraf via de browserplugin

  Een nepwebshop herken je meestal pas als je tevergeefs hebt zitten wachten op je bestelling. Weg geld! Hoe kon jij nou weten dat het een nepsite was..? Vanaf nu kan Opgelicht?! je daar bij helpen: installeer dit hulpmiddel in je browser en ontvang een waarschuwing als de webwinkel of phisingsite bij Opgelicht?! bekend is.

  Ook controleert deze handige tool of de website gebruikmaakt van een beveiligde verbinding. Doet een site dat niet, dan worden (betaal)gegevens die je invult onversleuteld verstuurd, waardoor ze voor kwaadwillenden mogelijk te onderscheppen zijn. Het enige wat je hoeft te doen, is de plugin toevoegen aan Chrome of Firefox, via de link hieronder. Dan houdt Opgelicht?! je voortaan op de hoogte, via het icoontje rechts naast de adresbalk. Als je erop klikt, krijg je meer informatie over de veiligheid van de website die je bezoekt.

  Let op: de tool werkt alleen op je laptop of computer, niet op smartphone of tablet.

  De webwaarschuwer installeren:

  Is Chrome je standaardbrowser? (Dit betekent dat als je op een link klikt, de webpagina opent in een venster van de browser Chrome.) Klik op de link hieronder, dan kom je bij de tool terecht. Via de knop bovenin op die pagina ('Toevoegen aan Chrome') installeer je de plugin in je browser.

  Installeer de webwaarschuwer van Opgelicht?! voor Chrome

  Is Firefox je standaardbrowser? (Dit betekent dat als je op een link klikt, de webpagina opent in een venster van de browser Firefox.) Klik op de link hieronder, dan kom je bij de tool terecht. Via de blauwe knop bovenin op die pagina ('Toevoegen aan Firefox') installeer je de plugin in je browser.

  Installeer de webwaarschuwer van Opgelicht?! voor Firefox

 • Ook interessant