Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Scotch & Soda nepwebsite met haarscherpe kortingen

  Scotch & Soda nepwebsite met haarscherpe kortingen

  Kortingen van 85 procent op het gehele assortiment van Scotch & Soda. Dit klinkt erg aantrekkelijk. Pas op waar je besteld, want deze nepwebshop is lastig te spotten.

  Qua kleuren en layout lijken de websites erg op elkaar. Bovendien bevat de nepwebsite ook een versleutelde verbinding (https) waardoor de website veilig lijkt. Als je dus snel even scrolt zou je haast denken dat je op de echte website van Scotch & Soda bent.  

  Nep ‘scotchsoda-eu.shop’ versus echt ‘scotch-soda.eu/nl’

  Toch zijn er een aantal belangrijke verschillen waardoor je de nepwebsite kunt spotten.
  Zo is er alleen een Engelse versie van de website, terwijl  het een Nederlands bedrijf is. Verder bevat de ‘About Us’ pagina vreemde spelfouten, zoals  ‘At .%s we love…’ Hier moet Scotch & Soda staan. Deze opmerkelijke spelfout komt meerdere keren terug op de pagina. 

  Bovendien staat er op de nepwebsite niet duidelijk aangegeven welke betaalmogelijkheden er zijn. Op de officiële website van Scotch & Soda staan negen verschillende betaalmogelijkheden waaronder iDEAL. Op de contactpagina van ‘scotchsoda-eu.shop’ staat enkel een mailadres (‘[email protected]’), wat niet eens een officieel bedrijfsaccount is. Ook linken de social media-iconen op de nepwebsite niet door naar de officiële bedrijfspagina’s maar naar de algemene website van Facebook en X, en het Instagram icoon leidt naar de contactpagina. Verder is de blogpagina van de neppe website leeg, wat erg ongebruikelijk is voor een bekende en betrouwbare webshop.

  Onrealistische prijzen

  Een ander typisch kenmerk van malafide webshops is dat ze adverteren met onrealistische kortingen en bedragen die een stuk lager zijn dan wat marktconform is. Zo bevatten álle producten een korting van 85 procent. Daarbovenop kun je ook nog allerlei gratis cadeaus ontvangen als je boven een bepaald bedrag uitkomt. 

  Heb jij bestellingen geplaatst bij deze webshop?

  • Doe zo snel mogelijk aangifte! Dit kun je heel makkelijk online doen met je DigiD. Hoe meer meldingen de politie binnen krijgt, des te groter de kans dat er maatregelen tegen de malafide webshop getroffen kunnen worden.
  • Er zijn manieren om misschien je geld terug te krijgen.
  • Voorkom dat je in de toekomst weer gedupeerd raakt, door op de hoogte te zijn van de laatste valse webwinkels. Dit kan via pushberichten met onze gratis Opgelicht?!-app (iOS en Android).
  • Neem contact op met je bank of creditcardmaatschappij voor de juiste hulp.

  Opgelicht?! garandeert niet de volledigheid van de webshop alert. Webshops waarover geen alert wordt gegeven, zijn niet per definitie betrouwbaar. Opgelicht?! is dan ook niet aansprakelijk voor de gevolgen van aankopen bij malafide webshops. Gaat dit over jouw webshop en heeft u vragen over dit bericht of ben je van mening dat het niet klopt? Neem dan contact met ons op.

  LEES OOK:

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant